2013. január 1., kedd

Játékok: vegyesvágott kaland

Deponia

Metacritic: 74

A Daedalic Entertainment point-and-click kalandjátéka, amit a nemrég megjelent Chaos on Deponia kapcsán vettem meg. Érdekes és humoros játék, viszont jó párszor bele kellett néznem a végigjátszásba. Az Achievementek relatíve egyszerűek voltak. Aki ismeri a The Whispered World játékukat, az most fellélegezhet, mert vége a végtelen dumának és a számtalan kattintható helyszínnek. Az irányítás egyszerűbb, mert elég az egér két gombjával utasításokat adni (akció+megnéz). Elsőre kb. 10 órába tellett, másodikra, a Droggleljug teljesítményhez már csak 1 óra kellett.

Értékelés: 80%

Chaos on Deponia


Metacritic: 79

Némiképp fejlődött az előző részhez képest. Továbbra is vicces és érdekes, de pl. az Achievementek harmada már korántsem olyan triviális. 12 óra játék után még 10 db hiányzik. Összességében jó sorozat, és amint megjelenik az utolsó, Good bye Deponia, érdemes mindhármat egy csomagban megvenni, és kijátszani.

Értékelés: 85%

A New Beginning: Final cut


Ugyanattól a Daedalic Entertainment-től származik, de egy Deponia-nál korábbi játékuk, ráadásul konzolról hozták át. Ha játszottál a Deponia sorozattal, könnyen felismered a főhősnő rajzolatát (bár szerintem kicsit furcsán áll a lába.) Érdekes történet, puzzle-ök. Az Achievementek relatíve értelemszerűek, bár néha nehéz volt előre eldönteni, hogy most történet függő-e (90%), vagy speciális, újratöltést vagy újrajátszást ígényel. Nem rossz, de azért inkább leárazáskor érdemes megvenni. A vezérlés talán egy kicsit körülményes, mert 4 slotnyi akció lehetséges, amint a cél fölötti némi egérgomb lenyomva tartással lehet előhívni, á la The Whispered World. A Deponia irányítása jobban feküdt nekem.

Értékelés 75%

Lost Horizon


Ez viszont már egy másik bandától van: Deep Silver, amit a Secret Files sorozatból lehet ismerős. A SF 3 előrendelésekor kaptam meg, meg is feletkeztem róla. Meglepően messzire jutottam benne, talán a korábbi játékokban szerzett friss tapasztalatnak köszönhetően, mielőtt a végigjátszáshoz kellett nyúlnom. Achievementek nincsenek benne.

Értékelés 75%

Nincsenek megjegyzések: