2009. szeptember 13., vasárnap

Raven Squad

Az első FPS+RTS kombináció, ami forgalomba került - mivel a Digital Reality Field Ops-ját elkaszálták. Magyar játék ez a javából.

Sajnos az IGN (2.0) elég csúnyán lepontozta.

A gyakorló pálya benyomása eddig pozitív, csak néhány apróság van. Pl. jobban kizoomolnék néha, esetleg dönteni is lehetne a műhold képet.

A hangokkal nincs sok gond, de nálam elég kevés hangalámondás múlja alul a témát (lásd Imperium Galactica). Akcentusos, akcentusos, de érthető és világos, és nincs agyonjátszva sem. Az amcsiknak biztos jobban feltűnik.

A másik zavaró dolog, hogy duál fejlesztés: PC és konzol, emiatt mindenhol az a vacak konzolos A, B, X, Y stb gombokat rakja ki, és hirtelenjében nem tudom, hogy tényleg azt kell megnyomni, vagy a szokásos ENTER, SPACE stb gombokat.

Ami még feltűnt, hogy FPS módban kicsit lomha, de ez lehet mástól is: pl. a processzorom és a videokártyám teljesítményétől. 2.5 évesek a kicsik, de azért elfutnak rajta a cuccok. Az is lehet, hogy a teljesítmény hullámzást maga a Windows 7 okozza újfajta architektúrájával. De nincs nagy kedvem visszatérni a Windows XP-hez. Reméljük, az októberi debütálás után azért már a játék készítők is figyelnek a 7-re.

Újabb picit zavaró tényező, hogy FPS módban nem lehet teljesen fel/le nézni csak maximum 50°-os szögben.

Viszonylag rövid, könnyű fokozaton 6-8 óra. Nem mondanám, hogy valódi RTS, inkább hasonlít a Ghost Recon Advanced Warfighter-re, vagyis főleg FPS-ben megyünk, az unalmas résznél vagy messzebre menéskor kiváltunk felülnézetes módba. Sajnos nem 100% FPS mód sem, elég lomha. A grafika megfelelő: nem túl részletes és nem túl elnagyolt - a két véglet az FPS és az RTS világokban.

A szori nem egetverő, és az újrajátszani sem nagyon hív.

Viszont a srácok jártak a Digital Reality-nél, legalább a hangokat és a zenét felvenni (Tamás Kleiner :). Gondolom belelestek azért a field ops-ba. Érdekes, hogy a játék 2005-2007 között készült a credits alapján, míg a zenét 2008-ban rakták hozzá. Több mint egy évre rá adták ki?

70% - azaz épp hogy négyes. Vegyétek meg most, ha szeretnétek támogatni a magyar fejlesztőket, amúgy 1000-2000 árkategóriába való sajnos.

Nincsenek megjegyzések: