2011. március 15., kedd

Battle: Los Angeles

Megnéztem, kijátszottam.

A film

A film maga viszonylag középszerű volt. Az idegenek ennyire nem tudnak célozni?! A vicces az volt, amikor a tudós bejelentette: "ezek az erőforrásaink miatt jöttek, ki akarnak irtani" - mire én: "ja, akárcsak az amcsik, ha olajról van szó". Földönkívüli terrorizmus és idegengyűlölet. Uploading virus. Ha ha ha ha.

Sajnos a haditechnika felvonultatástól sem voltam elragadtatva, egy COD:MW2 szintű hadviselés UAV-kkal, AC130-Gunshippel, Javelinnel, SCAR-ral. De legalább az az egyetlen Striker harcjármű lett volna felszerelve Quick-kill vagy Throphy-szerű aktív védelemmel. Gondolom, ezeknek a CGI-jeire nem tellett. De legalább nem annyira vicces, mint a Skyline, amit így lehetne összefoglalni: "Ha a pilóta nélküli gépek elbuknak, küldd be a tengerészgyalogosokat."

Másik érdekes dolog Michelle Rodriguez felbukkanása. Úgy néz ki, ő lett az egyik standard női katona/zsoldos/rendőr mostanában.

Értékelés: 55%. Tucat sci-fi elcsépelt élien-támadással, semmi érdemleges felhozatal.

A játék

Hozzá vettem a játékot. Igazi 1C gyártmány, de ők mostanában azért egyre jobb és jobb FPS-eket készítenek. Jó volt látni a legtöbb filmbeli helyszínt.

Az irányítás tipikusan lomhának mondanám. A szélesvásznú nézet zavart, a lassú célra vétel, valamint a pár másodperces sprintelés picit kellemetlen. Ennyit bír egy kiképzett baka?

A játék leírásban "minden modern amerikai fegyver"-t emlegetnek; hát volt a standard M4-szerű géppisztoly, AT-4 és 50-es kaliber. Ja és valami mesterlövész puska 5 tölténnyel és kézi töltővel - ami élvezetes be-és-kizoomolást csinált. Hol van az a jó kis Berrett M82? Nem tellett rá.

A helyszínek viszont szépek voltak, s a szkriptelt robbantások és összedőlések is hihetőre sikerültek. Úgy érzem, jó motort tettek alá, és sokkal-sokkal többet is ki lehetett volna hozni az adottságaiból. De legalább is hosszabb játékmenetet.

Nincsenek megjegyzések: