2010. augusztus 24., kedd

Joint Task Force Segédlet 19. rész

Silent Hope hadművelet (19-irq-4)



FONTOS: A játék 1.2-es patch-ját mindenképpen fel kell raknunk, mert az alapjátéknál itt egy ún. No Progression Bug található: ha nem jó sorrendben végzünk a feladatokkal, teljesíthetetlenné válik a pálya.

O'Connell (OC) mellé válasszuk Medic-et (M) és Mesterlövészt (S).

Megjegyzés. Mint megannyi pályán, itt sem kapunk alapból RPG-t ki tudja miért. Vásárolnunk kell.

Ez a pálya viszonylag átlagos. A páncélos ellentámadást a TV ellen civil jármű blokkal visszafoghatjuk majd. A nehezebb rész egy rosszul belátható házudvar lesz Zsilkákkal és önjáró tüzérségi lövegekkel. Az északi palota elfoglalását két Hind, T72, gerillák és zsilkák fogják nehezíteni. Ezen túl araszolgassunk és RPG-zzünk, ahogy eddig is.

FIGYELEM: Ügyeljünk arra, hogy amint elfoglaltuk az első két célpontot, ellentámadást kapunk a híd és a tőle nyugatra a pálya szélén lévő utca felől. Időben barikádozzuk el ezeket, mielőtt a küldetésben továbblépnénk. A barikádozásnál az épületek közé tegyük a kocsikat, és ne a hídhoz közel, mert fennakadnak a pályán kívül a tankok, és nem tudjuk majd a feladatrészt teljesíteni.

A kiindulóponttól nyugatra lévő EÜ sátor melletti két teherautót kell majd a városházához vinni, miután kitakarítottuk a környéket.

Foglald el a TV-t

A TV körül két légvédelmi ágyú, tüzérség, BMP-3, T72-esek, gerillák és zsilkák tanyáznak. A parktól északra lévő U épületeknél egy üres T72 található. Előfordulhat, hogy északkelet felől egy Wherewolf is csatlakozik. A tüzérség a híd közelében lesz.

Foglald el a városházát.

A városházát gerillák és zsilkák védik. A tőle északkeletre vezető út végén van a leszállópálya.

Érdemes majd ide a javító járművet rakni, mert tőle északkeletre fognak belépni a tüzérségi ellátmányos kamionok és AA rakétás kísérőik. 1-2 Apache kényelmesen el tudja intézni őket.

Megjegyzés: ha elég sűrűn rakjuk a civil járműveket, a gyalogos egységek sem fognak tudni átjönni közöttük.

Védd ki az ellentámadást

T72 és AA és RPG gerillák fognak jönni a hídról és a tőle legnyugatabbra eső utcácskán. Ha jól barikádoztunk, fennakadnak és kényelmesen leszedegethetjük őket. Ha lelőttük a gyalogságot, az Apache-csal kényelmesen ledarálhatjuk a tankokat.

Állítsd meg az ellátmányt és Menj a kikötőbe

A négy hullámban érkező utánpótlás teherautókat gerilla kísér, s az egyiknél lesz AA rakéta. Egy Apache éppen el tud bánni vele, de kettő már kényelmesen. Járogassunk vissza javításra. A javító egységet érdemes a reptér közelébe vinni, hogy kevesebb utat kelljen megtenni a hullámok.

A kikötő környékét T72, BMP-3, gerillák és légelhárító ágyúk védik. Beszúr-visszavonul taktikával kitakarítható. Hőseinkkel és Apache támogatással könnyen elintézhetjük a védőket.

Lődd ki a TCS-t

A TCS-t AA-s gerillák és egy Wherewolf védik. A Wherewolf potenciálisan átköltözik a tüzérségi fészek fölé. Az Apache-csal fogjuk fel az AA rakétákat, majd javítás után már kényelmesen kilőhetjük a TCS-t.

Lődd ki a tüzérséget

Sajnos a középső tüzérségi célpont rosszul belátható, zsilkákat, Wherewolfokat, rakétás kocsikat, TCS-t (ami feljavítja a félig sérült egységeiket!), gerillák és önjáró tüzérséget tartalmaz. Saját tüzérséggel megpróbálhatjuk megszórni, de nagyon kicsi a találati arányuk. Próbálkozhatunk légicsapásokkal vagy kommandózgatással, de ez utóbbival nagyon nehezen fogunk boldogulni. A Wherewolf-ok ellen küldjük a légelhárító egységeinket. Ügyeljünk a környező házakban lévő gerillákra.

Foglald el a palotát

A palotát T72-k, zsilkák, rakétás kocsik, kettő Wherewolf, egy Hind és RPG-s gerillák védik. Sajnos a terep miatt nagyon szem előtt leszünk hőseinkkel. Meg lehet próbálni a csalogatós taktikát. Vigyázzunk, mert a tüzérségi állás elfoglalását követően valószínűleg megsorozzák a területet!

Próbáljuk meg OC-vel kilőni a Wherewolfokat. Az elsőhöz úgy néz ki, elég 1 AA rakéta, de a másodikhoz már nem, úgyhogy 3-at vigyünk, Kettővel OC lőjön, a maradékkal pedig C.

Ha kilőttük őket, megindulnak kifelé keresni az elkövetőket. Ekkor az Apache-csal megkerülhetjük őket, és kilőhetjük a bázison lévő rakétás kocsit. Ne törődjünk a Hind-el, nem fog tudni sok kárt tenni az Apache-unkban ezalatt. Ezt követően támad-javít körökkel, vagy a 3 tank + 4 légvédelmissel rájukronthatunk.

Nincsenek megjegyzések: