2010. augusztus 19., csütörtök

Joint Task Force Segédlet 3. rész

3. Distant Sweep hadművelet (03-som-03)


A játék legelején nyomjuk le a szünetet, és azonnal mentsünk.

Védd meg a segélyszállítmányt

Ezen a pályán kapunk először Mesterlövészt (S). Hasonlóan a Medicünkhöz (M) őt is óvatosan az elejétől fogva vigyük és nevelgessük. A későbbi pályákon nagyon megkönnyíti majd a dolgunkat.

A tőlünk keletre található ENSZ segélykonvojt megtámadták. Hogy megmentsük őket, a hegyen lévő embernyi szélességű ösvényen kell átvágnunk és a védők segítségére kellnünk.

Megjegyzés: általában nagyon nehéz minden nem általunk irányított egység megmentése. A végigjátszás során az ő veszteségeiket nem vesszük figyelembe, ahogy azok meg sem jelennek a küldetés kiértékelésekor.

Szegyük ki O'Connel-t (OC) és Medic-et (M) a járművekből, majd az egyetlen mesterlövész segítségével rohanjunk át keletre a hegyi ösvényen. A többi katonát is vihetnénk, de nehéz őket mikromenedzselni, és így tutira meghalnak alacson HP-jük miatt.

Az egyik teherautó már eléggé sérült, elvileg, ha jó ütemben érkezünk, és majd kiiktatjuk a tábortól északkeletre lévő dombon >az ágyút van esélyünk megmenteni mind a négyet. Ha később mind a négyet eljuttatjuk a célállomásukra, több pénzt kapunk majd.

Amint átértünk a hegyen, lőjük ki a támadókat , majd folytassuk a dombon lévő ágyú felé. Sajnos eléggé véletlenszerű, hogy mikor kezdjünk rohanni az ágyú felé, mert a védők már elboldogulnak a maradékkal. Itt lesz jó pár mentés. Egy lehetséges stratégia, hogy OC-t vigyük a homokzsákokhoz, S-t hagyjuk a kerítés mellett, és M-mel menjünk a domb felé, de a folyó felöli hátsó oldalról közelítsünk meg, de nagy ívben kerüljünk, mert a domb délnyugati részén egy katona van, és ha meglát, akkor a nyugatra lévő géppuskás furgon ránk támad. Menjünk fel, és a gránáttal, intézzük el az ágyú legénységét. Közben odalent OC és S-nek elvileg elégséges tűzerővel kellene rendelkeznie.

Ha sikerült minden terepjárót megmenteni, mentsünk.

Kellj át a folyón és juttasd célba a segélyszállítmányokat

Amint megtisztítottuk a környéket, vigyük kommandósainkat a komp felé. Itt is várható néhány gerilla, amit tisztítsuk meg, mielőtt a járműveket odavisszük.

FONTOS: ha egy segélykocsit közel viszünk a célállomásához, minden alkalommal néhány helyi gerilla fog felbukkanni. Emiatt mindig legyen kommandós kíséret.

Vigyük az első kocsit az innenső parti végállomásra és intézzük el a támadókat.

A komp a túlparton van, érte kell menni. Ne az állomás melletti csónakokat használjuk, mert a túlparti domb tetején lévő ágyú és gerillák félúton elintézhetnek.

Ehelyett menjünk az itteni part keleti végéhez, fel a korábbi dombra, majd le egy öbölhöz, ahol két ladikkal kommandósaink átkelhetnek a folyón észrevétlenül.

Ezt követően a cél a domb tetején lévők likvidálása, lehetőleg a mesterlövész segítségével. Figyeljünk arra, hogy amerre az út tovakanyarodik észak-északkelet irányába, egy ellenséges ellenőrző pont van gerillákkal és géppuskás furgonnal, még ne menjünk.

A dombon lévő ágyú után óvatosan elintézhetjük őket is.

Elvileg ekkorra OC elérte a képességei csúcsát. Érdemes M-re és S-re hagyni a maradék munka jelentősebb részét az XP miatt.

Ha megtisztítottuk a dombot és a közeli helyőrséget. A komppal egyenként átfuvarozhatjuk a járműveinket a túlpartra.

A repülőtér előtt mindenképpen mentsünk egy rendeset.

Érdemes a segélyszállítmányt a reptér előtt becsempészni a túlparti falvakba. Az északkeletit néhány gerilla védi. A középsőt egy géppuskás terepjáró, furgon és gerillák védik. A nyugatit néhány gránátos fickó.

A közelben egy BTR-80 as és egy géppuskás furgon található. A BTR-t OC, a furgont M próbálja meg elintézni RPG-kkel.

FONTOS: a repülőtér elfoglalása két eseményt indít el. A térképen megjelenő új északkeleti menekülttábort gerillák és géppuskás terepjárók fogják megtámadni, míg a repülőtér irányába 2 T55, 1 BDRM-2, 3 géppuskás terepjáró és gerillák fognak masírozni. Kommandósainkkal ezt a kettőt egyszerre semmiképpen nem tudjuk elintézni.

A menekülttábort még csak-csak meg tudjuk védeni, de a repülőteret jó eséllyel el fogjuk veszteni egy rövid időre.

A menekülttábor megvédéséhez küldjük oda kommandósainkat, és esetleg 1-2 M2A3 Bradley IFV-t is. Figyeljünk az RPG-s egységekre és legyenek elsődleges célpontok! Érdemes a reptér elfoglalása előtt odakészíteni az IFV-ket az északkeleti úthoz.

Ha M szintet lép, érdemes az elsősegély állomás képességet választani (jobb felső), mert a javító egységhez közel egy bizonyos sugarú körben mindenki gyógyulni kezd, ő maga is.

Kivételesen itt érdemes 2-3 tankot rendelni, még mielőtt megérkezik a támadó sereg a reptérhez, és biztonságos távolságba vonulni, ahonnan támad-visszavonul-javít módszerrel leradírozhatjuk az ellent. Nem érdemes otthagyni a tankokat a reptérnél, mert a támadó gerilláknál bőségesen lesz RPG.

Alternatívaként meg lehet próbálni a cirkáló rakétás támadást, elsősorban a BMP-re és a géppuskás terepjárókra koncentrálva, hogy a tankokat és milicistákat már utána könnyebben le lehessen szedni.

Előfordulhat, hogy a támadó hadoszlop nem áll meg a reptérnél, hanem elindul a menekülttábor irányába. Ilyenkor érdemes a tankjainkat és a kapott javító egységet felvinni a táborhoz, majd a gerilla támadás visszaverése után védőgyűrűbe állítani őket. Tank vs Tank és RPG záporral megoldható veszteség nélkül, de sérülés az lesz. Alternatívaként OC és M szedje le a tankokat úgy hogy magukra vonják a tüzet, közben az IFV-k és tankok intézzék el a kisebb géppuskás kocsikat. A gerillák ottmaradhatnak a reptér környékén, figyeljünk, ha később erre megyünk el ismét.

Foglald el a teherautókat

Érdemes felfrissíteni az RPG-készletet. Ha kinyitjuk a javító járművet, OC és M közvetlenül is kaphat RPG-ket, nem kell támogató készletet kérni.

Megjegyzés: az RPG-k hajlamosak elakadni kerítésekben és a már kilőtt járművek roncsaiban. Legyünk figyelmesek és keressünk új lövő pozíciót ilyenkor.

A tábor megvédése után kis csapatunkkal át kell masíroznunk az északnyugati célponthoz. A tábor előtti falut egy aknavető, gerillák és géppuskás furgon védi. A tábort előlről géppuskafészek, a közeli dombról és a tábor belsejében ágyúk védik, tucatnyi gerilla, egy géppuskás furgon, kettő T55 páncélos és egy légvédelmi ágyú védi. A stratégia itt is lehet a kicsalogat-regenerál lépés, illetve az IFV+Tank ügyes kombinációval minimális sérüléssel megúszható. Kommandósainkkal megpróbálhatunk a déli lejtők felé kerülve hátulról támadni. Ha XP-re megyünk, előlről és hátulról is érdemes takarítani.

Ha mindent jól csináltunk, zéró veszteség és M-et bevehetjük a csapatunkba.

Nincsenek megjegyzések: