2010. augusztus 20., péntek

Joint Task Force Segédlet 5. rész

Decisive Shield hadművelet (05-bos-1)


A kantinban O'Connel (OC) és Oakley (OA) kötelezően ki van választva, melléjük mindenképpen a Mesterlövészünket (S) vigyük! Ha jól fejlődtek, mindhárman regenerálódnak, így nem kell majd a képzett Medic-ünk (néha azért a normál medic-ekkel lehet őket gyógyíttatni.)

Foglald el a repteret

A pálya elején egy patak túlparjtán szerb katonákat és T72 tankokat látunk, némi géppuskás terepjáró kíséretében. A patakhoz közelebbi járművek üresek, tőlük távolabb állnak a katonák. A mesterlövészeinket jó helyre pozícionálva, és párossával a közelebbi ellenségeket kilőve megakadályozható, hogy bárki beszálljon ezekbe a járművekbe. Némi gyakorlás után megtalálható az a pozíció ahonnan lőni kell. Egy jó pozíció a közeli fás régió. A normál mesterlövészekkel párban, S-sel egyesével le tudjuk szedni az ellent. Arra figyeljünk, hogy az első lövés hatására elkezdenek a járművek felé rohanni. Érdemes a sniperek mellé OC-t is odarakni, és mindenkinél tüzet szüntess és feküdj módot bekapcsolni. Mentegessünk szépen.

Ha jól csináltuk, a gyalogos egységeknek annyi, már csak a másik T72-t kell kilőni vagy tankjainkkal némi HP veszteség árán, mivel se pénz, se RPG a kezdő csapatnál (OC beszállhat az egyikbe, így növelve a tűzerejét). A megtisztítás után. Foglaljuk el az új járműveket. Érdemes a civil járműveket is elfoglalni, mert később a radarállomás megvédésekor kiblokkolhatjuk az egyik lejtőt velük.

Evakuáld a falusiakat
A mellékküldetésben 3 ENSZ páncélozott csapatszállítót kell majd a térkép legnyugatibb része felé irányítani. Ezt halasszuk el amíg ki nem takarítottuk a pályát a reptér környékén és azt a nyugati régiót. Ott kettő BTR-80 és egy bunker fogja őrizni a kijáratot, úgyhogy vigyünk RPG-t, és óvatosan egyenként szedjük le őket.

Foglald el a repteret
Miután átkeltünk, és elfoglaltuk az üres T72-est, óvatosan induljunk a reptér felé. Az utat gerillás bunker, a repteret két Zsilka és gerillák védik. A Zsilka miatt érdemes meggondolni egy páncélos támadást. Ha kitakarítottuk a repteret, ellenséges szállító repülő egy T55-öst,helikopterek egy-két géppuskás terepjárót fognak ledobni a reptérre. Ezeket intézzük el.

Semmisítsd meg a légvédelmi rakétákat és Vágd el a tápkábelt.
Ezekután a térkép 3 pontján lévő légvédelmi rakétás kocsikat kell majd lelőni. Elég sok HP-jük van, ezért többször kell majd RPG-ért fordulni. C4-et nem érdemes vinni, mert útközben több BTR-80 is felbukkan majd, amiket RPG-vel érdemes elintézni (OC vagy OA egy lövésből meg tudja csinálni elvileg).

A központi faluban egy BTR-80 és egy géppuskás terepjáró járőrözik, valamint bunker is van. Az északnyugati SAM helyszínen két RPG lesz. Az északi SAM és transzformátor állomást egy tüzérségi ágyú, gerillák, egy BTR-80 és egy T72 véd. Ha kiiktattuk az összes SAM-et, géppuskás terepjáró és BTR-80 fogérkezni helikopteren az transzformátor előtti északi útra.

FIGYELEM: ha teljesítettük mindkét opciót, a következő mellékküldetéssel az északra lévő radarállomás bunkerét kell elfoglalnunk kommandósainkkal. Ez egy picit nehéz, mert a bunkerbe ugyan be tudunk osonni, de az alsó szinten elég sok gerilla van ahhoz, hogy egy-két kommandósunk meghaljon az ajtófélfában. OC-ékat felvihetjük oda, de ha őrájuk bízzuk a feladatot, akkor nem fogadja el a gép a sikeres teljesítést. Esetleg OC-ékkel megpuhíthatjuk őket, és amikor már csak 2-en vannak, a normál kommandósokkal intézzük el a maradékot.

A radarállomást három T72-es és bunkerek védik, akik hajlamosak elindulni nyugatnak a kommandósaink irányába.

FIGYELEM: Az elfoglalás előtt igyekezzünk közel vinni civil és katonai egységeinket, mert hamarosan Zsilka és T72 támadás jön a déli és a keleti lejtő felől.

Igyekezzünk a civil kocsikkal időben eltorlaszolni a feljárókat. A kommandósainkat és a több járművünket igyekezzünk a legtávolabbra helyezni a feljáróktól, de ne az északi hid közelébe, mert arra két Zsilka járőrözik majd. Arra is vigyázzunk, hogyha a radarbázis közepére érnek egységeink, megindul a külső támadás zsilkákkal és T72-esekkel, emellett periodikusan katonák és géppuskás dzsipek fognak érkezni helikopterrel. Mivel szörnyű az járműveink útkeresése, elég nehéz őket jól bejuttatni a bázisra, és időben lezárni a rámpákat civil járművekkel. Szükség esetén zárkózzunk be tankok nélkül, majd kívülről intézzük el a támadókat.

Semmisítsd meg a maradék légvédelmi rakétákat

Az északi hídon járőröző két zsilkát a tankjaink könnyedén el tudják intézni. Kommandózva nem érdemes nekik menni.

Ha ledaráltuk a támadást, óvatosan induljunk RPG-sen felfegyverkezve át a hídon északra. A zsilkák mellet két T72-es, bunkerek, tüzérség és gerillák védik az utolsó SAM-eket. Őket már könnyen lenyomhatjuk mesterlövész+RPG kombókkal.

Ha sikerült, megnyertük a küldetést.

Nincsenek megjegyzések: