2010. augusztus 20., péntek

Joint Task Force Segédlet 4. rész

Crimson Harvest hadművelet (04-som-4)


A misszió megkezdésekor válasszuk ki a kinevelt Medic-et (M) és a friss Mesterlövészünket (S) O'Connell mellé (OC).

S esetében törekedjünk a középső, majd a jobb oldali képességoszlop feltöltésére. A középső oszlop nagyobb sebzést ad, míg a jobboldali az életerejét növeli. Fontos megjegyezni, hogy S ezekkel a képességekkel már tényleg egy lövésre leterít bármilyen gyalogos egységet, míg a sima mesterlövészeknek több lövés kell.

Ettől függetlenül igyekezzünk S-sel távolról leszedegetni a játék további részében az ellent. (Gyakran nem vesznek észre így minket, és nem kezdenek ránk rontani.)

Foglald el a zsoldostanyát

A küldetés elején kiszállunk a helikopterből, szüneteltessünk és azonnal mentsünk. Kapcsoljuk ki az RPG-k automata tüzelés funkcióját. Balról egy géppuskás furgon fog érkezni pár pillanat múlva, amit kényelmesen el tud intézni a kezdő társaságunk. Adjuk át a két AT-4-et OC-nek és M-nek.

Innentől kommandózunk. OC, M és S induljon a zsoldostanya felé lassan délikeleti irányba, és S, ha lehet távolról lője le az ellent. Koncentráljunk a gránátos zsoldosokra a hegytető felé menve. Amint közel érünk a helikopterhez, északkelet felől egy géppuskás furgon is felbukkan. A hegytetőn egy helikopter lesz, némi RPG és más készletek mellett. Vegyünk fel egy RPG-t S-sel.

Találd meg Akil Farah-ot

A hegytető felől induljunk el óvatosan a lejtőn északkelet felé a megjelölt célponthoz.
A faluban több gerilla, aknavető és géppuskás furgon található, meg némi RPG, készletek és egy üres BRDM-2. A falutól nyugatabbra egy található egy üres BMP-2 némi gerilla társaságában. Néha előfordul, hogy a gerillák beszállnak a BMP-be, ezzel esélytelenné válik az elfoglalása. Ezeket a járműveket szedjük fel a hátrahagyott katonáinkkal, illetve a faluban található többi RPG-t is.

Megjegyzés: Arra figyeljünk, hogy a járműveket az ellen messzebbről kiszúrja, mint a gyalogosainkat (akik OC képességének hála rejtőzködnek ekkorra). Inkább hagyjuk ezeket hátrébb.

Öld meg Akil Farah-ot

Megjegyzés: valamiért itt Cleveland-nek nem volt hangja, csak OC válaszolt normálisan.

A faluközpont megközelítésével kibővül a térkép, és a délre fekvő hétvégi ház lesz a célpont. Ezt a tőle keletre lévő falun keresztül tudjuk megközelíteni.

FIGYELEM: a házhoz vezető út megközelítésekor elindul a pálya végjátéka, és ellenséges egységek fognak lerohanni minket. Igyekezzünk közel vinni a maradék egységünket a kivonáshoz (minden élő katonát ki kell vonni a befejezéshez). A BMP-2 elég lassú, lehet, hogy ki kell majd szállni és gyalog odarohanni a kivonási ponthoz.

Egyelőre induljunk a következő falu felé, figyelve a gerillákra, géppuskafészkekre és aknavetőkre. A vikenháztól északra az útkereszteződésben egy BRDM-2 van (a hegyi ösvényt védi). Figyeljünk az RPG-nél, mert az emelkedő megfoghatja a lövést. Érdemes lehet visszamenni, és a hegyi úton északról megközelíteni.

A falut több gerilla, géppuskás furgon és egy BRDM-2 védi, valamint található itt egy üres T55 is. A ház elfoglalásakor a tankcsatánál jól jöhet, de hajlamos teljesen megsemmisülni (és veszteségként jelentkezik a kiértékelő képernyőn).

A ház felé a kanyarnál mentsünk.

Amikor elindulunk a ház felé, a közjáték után egy T55 és gerillák color fognak támadni. RPG-zzük le a tankot és lőjük le a gerillákat. Eközben a délkeletre eső felső úton vigyük egységeinket a délinyugati kivonási pont felé, óvatosan, mert útközben több gerilla is várható

Amint odaérünk a kivonási ponthoz: küldetés sikeres, bár az átvezető alatt páran meghalhatnak (ezt nem fogja veszteségnek számolni szerencsére).

A kantinban potenciálisan lesz egy kommandós, akit felvehetünk a tiszti állományba, de valószínűleg nem fogjuk használni a legutolsó (20.) pályáig, mert nem lesz hely.

Nincsenek megjegyzések: