2010. augusztus 20., péntek

Joint Task Force Segédlet 6. rész

Noble Horizon küldetés (06-bos-2)



A kantinban válasszuk O'Conell (OC) mellé a kiképzett Medic-ünket (M) és Mesterlövészünket (S).

Megjegyzés: Általánosságban a pálya nagyrésze könnyű, kivéve a legvégén a hegyre való feljutást, illetve a reptér elfoglalása után bekövetkező tank támadást leszámítva.

Tisztítsd meg az elárasztott falut

A már megszokott taktikákkal pucoljuk ki az elárasztott falut. Készüljünk gerillákra, BTR-80-asokra, BRDM-2-esekre, BMP-2-esekre, csapatszállító helikopterre és T72-esekre. A falú elfoglalása után közvetlenül északkeletről egy T72-es, kettő BTR-80 és BRDM-2 várhatóak. Figyeljünk, mert egy Hind-24 helikopter is várható a felszabadítást követően, ha túlságosan északkeletre megyünk a térkép széléig. Nyugodtan odavihetjük a saját légelhárító lövegünket, aki biztonságosan leszedi a madarat (némi HP veszteség árán ugyan).

Itt találunk egy csónakot, amivel biztonságosan átkelhetünk a folyón, ha majd a reptért akarjuk elfoglalni, és nem kell majd körberohanni.

Megjegyzés: az itt található Ikarus 272 busz nem számít civil járműnek, úgyhogy barikádozásra nem alkalmas. A civil járművek folyamatosan látszódnak a térképen, míg a többi csak ha rájuk látunk.

Védd meg az ENSZ egységeket

Arra ügyeljünk, hogy a falu elfoglalása után azonnal megjelennek az ENSZ erők, amiket biztonságba kell gyorsan kísérni. Ha kitakarítottuk a falu délnyugati részét, kényelmesen a kiindulási pontunkra lehet irányítani az APC-ket.

Az ENSZ távozása után újabb térkép rész nyílik meg északon, ahol is az ott lévő kommandósainkkal kell találkoznunk, hogy megállítsunk egy konvojt. A kanyargós hegyi ösvényt gerillák, T55 és légvédelmi ágyúk védik. Vigyázzunk, mert az egyik a tetőn lévő ház mögött található.

Pusztítsd el a konvojt a hídnál

A konvoj akkor indul el, amikor megközelítjük a hidat. Itt a támogató T55 és négy szállítókocsi miatt érdemes a már ott lévő normál kommandósokat is RPG-zésre bírni. Arra figyeljünk, hogy néha a kísérő gerillák megtámadják a normál-kommandósokat a kiinduló pozíciójukban.

Zárd le a határt

A konvoly után az északkeleti régióban lévő határátkelőt kell kipucolni. Itt gerillák, bunkerek, BRDM-2, T55 és egy zsilka találhatóak. Lesz itt egy elfoglalható légelhárító rakétás jármű. A zsilkára ügyeljünk, mert nagyon jó lőpozícióban van, és RPG-vel nagyon nehéz lesz veszteség nélkül leszedni. Továbbá jó eséllyel légicsapást is fognak mérni ránk amint látótérbe érünk.

Ha itt végeztünk, óvatosan keljünk át a nyugati hídon. A felettünk lévő hegyen ugyanis helikopterek és tüzérségi önjáró lövegek vannak, amik elég messzire ellátnak.

Foglaljuk el a repteret.

Óvatosan közelítsük meg a délnyugatra lévő repülőteret is. A kiindulási pontunkból északkelet felé a saját lövegeinkkel felpuhíthatjuk az ott lévő gerillákat és zsilkákat, de ezek utóbbiak szeretnek elbújni. Itt potenciálisan érdemes bevetni cirkáló rakétákat ellenük. Visszamehetünk a falu északi részén lévő gáthoz, és az ottani csónakkal biztonságban délfelől meg tudjuk közelíteni a repteret. A közelben lesznek még BTR-80 és gerillák. A reptéren és a reptértől a délnyugati kis ösvény végén több RPG, molotov és AA rakéta található. A reptéren lévő SAM egységet a molotovokkal kiüríthetjük.

FIGYELEM: a reptér elfoglalása után, tőle kicsit északabbra egy völgyben négy T72-es és egy BMP-2 fog megjelenni. A pályán található civil járművekkel itt is elbarikádozhatjuk útjukat.

Arra is figyeljünk, hogy tankokat küldünk oda, akkor nagy valószínűséggel az ellenség légicsapást fog rájuk küldeni, ami garantált 1 tank veszteség. Ha netán mégis így támadnánk, figyeljük a térkép északkeleti részét, hogy mikor bukkan fel a támadó repülő. Ekkor gyorsan nyomjunk ködöt az egységeinkre, és elvileg a repcsi simán átrepül felettük.

Foglald el a hegytetőt

A hegyre való feljutás lassú móka lesz. Saját tüzérségünkkel, illetve ha már megjegyeztük, hol vannak a lövegek, cirkáló rakétákkal felapríthatjuk őket. Figyeljünk a hegy északi feljárójánál lévő helikopterre és a hegytetőn lévő néhány BMP-2-re. (A helikoptert OC jó eséllyel egy légelhárító rakétával le tudja szedni, de néha nem elég.) A tető környékén lesz még kettő SAM is.

A hegytető elfoglalásával teljesítettük a pályát.

Nincsenek megjegyzések: