2010. augusztus 19., csütörtök

Joint Task Force tippek és trükkök

Végre meg tudtam szerezni magyarul. A GameStar 2010 augusztusi számának teljes játék melléklete. Ennek örömére felelevenítek néhány stratégiai tippet. Ezeket NORMÁL fokozaton tapasztaltam ki, más fokozaton lehet, hogy nem működnek.

  • A legtöbb pályán, ahol mi támadunk, kényelmesen végig lehet kommandózni. Csak 3-4 szemétparaszt pálya van, ahol általában nincs idő vagy hely araszolgatni.

  • Valószínűleg az útkeresési hiba miatt került bele a direct control mód. Ha jól emlékszem ALT+Click az egységre, és a numpad 4-5-6-8 gombokkal lehet milliméter pontosan beállítgatni.

  • Bátran küldjük O'Conell-t és bandáját a tűzvonalba, eleve nagyobbat sebeznek, és így XP-t kapnak. Pl O'Conell az RPG-vel 300-at sebez 150 helyett. T-55, BTR-80 és BMP-1 ellen gyakran elég egy lövés. Mivel nagyobb a HP-juk, sokkal jobban lehet velük kommandózni.

  • Érdemes a lehető legkorábban kinevelni egy Medic és Marksman csapattagot officerré (1-3 pálya), a későbbi kommandózgatás során nagyon jól jönnek a képességeik. Néha viszont nem vihetjük magunkkal mindkettőt, ilyenkor érdemes a medic-et választani, ha a többiek még nem képesek az öngyógyításra.

  • Ha arra megyünk, hogy ne legyen emberveszteség, sokat fogunk menteni-újratölteni...

  • Egyes pályákon az ellen tömegesen támad tankokkal. Viszont a pályákon található civil járművekkel elbarikádozhatjuk az útjukat. Mivel buták, nem hajtanak át rajtuk és nem lövik szét őket. Így megakasztva már kényelmesen le RPG-zhetjük őket kommandósainkkal. Ez különösen igaz az utolsó pályára, valamint azon az iraki pályán, amikor a TV állomást kell elfoglalni és kiiktatni néhány artillery-t. (Megjegyzés: ez utóbbi pálya miatt is kell az 1.2-es patch-et feltenni, mert ha előbb foglaljuk el a leszállópályát, mint ahogy a tv-üzenet kimegy, az ellenség nem fog támadni és elakadunk.)

  • A legnehezebb küldetés az, amikor Irakban a konvojokat kell megállítani a híd előtt. Páncélosokkal vagy gyalogsággal szinte lehetetlen veszteség nélkül elfogni őket, s ráadásul elég hamar útnak indulnak. Érdemes egy rakás Apache-ot rendelni, és a kísérő légvédelem ellenére. Igyekezzünk a zsilkákat leszedni, mielőtt túl nagy kárt okoznak. A sérültebb helikoptereket vonjuk ki a harcból javításra, vagy addig, amíg már csak a teherautókat kell kilőni.

  • Azon a boszniai pályán, ami azzal kezdődik, hogy a határt meg kell védeni, majd Prikettet kell megmenteni, két fontos tipp is van: 1) A kezdő támadást balról és szemből kapjuk. Használjuk az Apache-okat és a kommandósainkat RPG-kkel. A többieket, kocsistól-mindenestől vigyük a lehető leghátrább. Kis gyakorlással túlélhető. A jobbra megjelenő tankjainkat időben állítsuk meg, nehogy belerohanjanak a támadó oszlopba: náluk mindig van veszteség ilyenkor! 2) Amikor a kirámolt vasúti kocsiktól délre kalandozunk, vigyázzunk, mert az ellenség előszeretettel hív ránk Tomahawk-ekvivalens támadást, ami egyből kinyírja O'Conellt és bandáját (az egyetlen hely a játékban, ahol ez előfordul), ami ugye game over, reload, és ugrott a zene...


  • Azon a dél-amerikai pályán, ahol az elején az ENSZ konvojokat kell megmenteni, van némi esély mind a 4 teherautó megmentésére az elején. Sajnos ez véletlenszerű, mert az artillery eléggé szór. Fontos még, hogy miután elfoglaljuk a repteret, és a kommandósainkkal felmegyünk északra megmenteni az ellent, a repülőteret meg fogják támadni nyugatról. Ez picit macerás, ide érdemes tankokat rendelni még mielőtt megérkeznek. A kommandósok sajnos nem elegek ide.

  • Az utolsó pálya nem nehéz. A trükk az, hogy barikádozzuk körbe magunkat a reptér környékén, valamint a védendő raktárépülettől délebbre. Ha jól helyezgetjük el a civil kocsikat, kiblokkolhatjuk a legtöbb ellenséges tankot. Néha egy-egy katona vagy jeep képes átcsusszanni ott délen, de ezt könnyű elintézni. Vigyázzunk, mert 2-3 helikopter is jön, amit AA rakétákkal szedjünk le időben. A kocsikat ne rakjuk túl szorosra, általában 1/3 zsiguli távolságot tartsunk közöttük. A pályán számtalan nem járható objektum van (pl. konténerek), ezek közé rakjuk a kocsikat a fenti direct-control módszerrel.

  • Ingyen műholdas felderítés: ha nem akarunk 25k-t költeni a műholdas pásztázásra, akkor a következő módszerrel ingyen megkaphatjuk. Csináljunk egy gyorsmentést (F6), majd hívjuk meg a felderítést. Töltsük be a gyorsmentést (F9) és láss csodát, a műholdas felderítés mégiscsak végigsöpör, s nekünk nem került semmibe. Ez a glitch csak gyorsmentésnél működik.

Nincsenek megjegyzések: