2010. augusztus 20., péntek

Joint Task Force Segédlet 7. rész

Infinite Response küldetés (07-bos-3)



A kantinban válasszuk O'Connell (OC) mellé a kiképzett Medic-ünket (M) és Mesterlövészünket (S).

Készülj a rajtaütésre

Ennek a pályának az eleje az egyik legnehezebb az egész JTF alatt: támadás fog érni minket BTR-80, T72 és Zsilka hadosztályok személyében északról, valamint gerillák és BMP-2 a tábortól nyugatra eső lejtő felől.

Megjegyzés: ha eddig mindent a segédlethez hasonlóan csináltunk a karakterfejlesztést illetően, akkor mindhárom hősünknek minden képességének meg kell lennie. Ez nagyban megkönnyíti az első védekező játékrészt.

Azonnal mentsünk, s az egységeinkkel dobassuk el az RPG-ket. Gomboljunk be mindenkit, majd amennyire lehet, fekve vonuljunk vissza a dél-délkeleti bázis régióba. A javító egységet is vigyük egy kicsit beljebb. A kilátóban lévő egységeket is szedjük ki és vigyük biztonságba.

Ha elrendezkedtünk, mentsünk egy rendeset!

A nyugatról érkező APC-s támadás ellen vezényeljük ki három kis felderítő helikopterünket és egy Apache-ot. Onnan csak egy támadás fog jönni, úgyhogy amint végeztek, az Apache átirányítható a szembeni védőcsoporthoz.

Megjegyzés: S-sel, amikor lehet szedjük le a tanktornyokban lévő fickókat, hogy ne tudják használni a toronygéppuskákat a helikopterek ellen.

Érdemes a meglévő pénzből még Apache-ot rendelni, mert a frontális támadást nehéz lesz visszaverni. Általános stratégiaként az Apachok támadják a zsilkákat amint lehet, s a hőseinkkel igyekezzünk besegíteni. Miután a támadók légvédelmét kiiktattuk, a többi tank már kényelmes célpont az egységeinknek.

FIGYELEM: valahol az első támadás után délkeletről megjönnek a tankjaink. Őket azonnal gomboljuk be és állítsuk meg, mert belegyalogolnak a következő támadó oszlopba és legalább egyet veszíteni fogunk.

Nem könnyű rész, sok mikro menedzselésre lesz szükség. Időnként javítgassuk az Apache-okat is.

Ha sikeresen visszavertünk kb. 2 BTR-80, 6 T72-őt és 2 Zsilkát fellélegezhetünk. Innentől a pálya gyakorlatilag sétagalopp, csak néhány helyen kell majd egy két dologra figyelni. Erről majd említést teszek alább.

Pusztítsd el a miliciát

Amint végeztünk a határvédelemmel. A szokásos tisztító stratégiával elindulhatunk a keleti célpont felé. A hegyekben légelhárító rakétás milicia van szétszórva, úgyhogy kommandóznuk kell. Arra is figyeljünk, hogy a falu utcáit több T72 és géppuskás dzsip fogja ellepni, valamint a házakban és a templomban is lesznek milicisták. Ez főleg az északnyugati régióban lévő bunkerek környékén tud gond lenni, mert a folyó túlpartján három önjáró tüzérségi üteg lesz ezeket majd később el tudjuk érni közvetlenül is.

FIGYELEM: ez az egyetlen pálya a játékban, ahol az ellenség hajlamos cirkáló rakétát küldeni OC-ékre! Főleg a fent említett tüzérség és a tőle délre eső bunker környékén, illetve majd később, a túlparton a vasúti vagonoktól délre eső területen. Legyünk óvatosak és sűrűn mentsünk, mert egy ilyen találat instant halál! Igyekezzünk a környező katonákat kiiktatni, hátha valamelyik szpotter.

Megjegyzés: mivel a milicistákat néha elég nehéz megtalálni, valamint korlátolt a pénz az elején, szükség esetén alkalmazzuk a gyorsmentés + műholdkép + gyorstöltés bugot az ingyen letapogatásért.

Hogy kiugrasszuk utasaikat, majd a terep megtisztítása után küldjünk rájuk egy Apache-ot, és a kényszerített lövéssel a gépágyúval addig aprítsuk őket óvatosan, amíg a személyzet ki nem száll. Elképzelhető, hogy hiába lőjük, egyik-másik csak nem akar majd kiszállni. Ez jobbára véletlenszerű.

Érdemes még most aknakereső felszerelést vásárolni valamelyik csapattagnak, mert amint végeztünk a faluban, a megnyíló új helyszínre vezető út a híd környékén aknázva lesz.

Pikett

Amikor nagyjából kitakarítottuk a falut, új terület nyílik meg három új célponttal. Pikett az új keleti régióban van, átlagos ellenállás mellett. Érdemes aknakeresőt vinni, illetve felkészíteni egy dzsipnyi katonát, hogy RPG-ket vihessünk szükség esetén az északkeleti akciókhoz. A falu szélén elég sok AA rakétás egység van. Tovább menve Pikett felé egy légvédelmi ágyú is. Tovább menve egy BTR-80 és féltucat milicista is az utunkba kerül.

Pikettől északra, a hid környékén lesz egy Hind-24. Őt AA rakétával vagy az Apache-jainkkal semlegesíthetjük.

Az aknák semlegesítéséhez használjuk az Apache-ok kényszerített tüzelési módját, hogy ne pazaroljuk a tankelhárító lőszerüket.

Pickettet beültethetjük az egyik M1A2 Abrams tankunkba, és érdemes nevelgetni, mert majd az afganisztáni börtönlázadós pályán ő fog segítségként megérkezni, és eléggé macerás tud lenni a vele való közlekedés azon a pályán. Alapból elég jó képességű, vele a tankjaink és járműveink kb 70%-kal jobban sebeznek és képesek gyógyulni. Figyeljünk itt is, mert az ellenség hajlamos légitámogatást kérni szegény Picketünkre.

Pusztítsd el a technológiát és Keresd meg a pilótát

A hídon való átkelés után számítsunk nehezen belátható terepre, milicistákra, BTR-80, BMP-2 és géppuskás dzsippekre. Némelyiknél AA rakéta lesz, úgyhogy óvatosan a helikopteres támadással. Ha elpusztítottuk az A-10-est, és kitakarítottuk a bányától délnyugatra eső falucskát, jön a következő fázis.

Semlegesítsük a légelhárítást

Az új északnyugati régióban lévő repteret pár milicista védi. A folyó mentén északra lesz bunker és milicisták. A vasúttól délre eső régióban több milicista, SAM üteg és T72 tank lesz.
Itt különösen ügyeljünk a fent említett církálórakétás támadások miatt. Ha korábban kiürítettük a parti ütegeket, most kényelmesen megszórhatjuk a radar környékét és a SAM járműveket.

Ha sikeresen megsemmisítettük a SAM-eket, miénk a reptér.

Foglald el az északnyugati bázist

A bázist Hind-24 helikopter, 2-3 BMP-2, 1-2 T72 és milicisták védik, valamint a tőle délre levő domb tetején egy légelhárító ágyú

Ha kiürítettük a délre eső folyóparton lévő tüzérségi ütegeket, vigyük őket a reptér közelébe, és kényelmesen szórjuk meg a bázis területét. Érdemes a javító egységet is elvinni a reptérig a folyamatos lőszerutánpótlás miatt. Emellett persze bekommandózhatunk RPG-sen. Ne feletkezzünk meg a helikopterről sem.

Ha kiiktattunk mindenkit, teljesítettük a pályát.

Nincsenek megjegyzések: