2010. augusztus 24., kedd

Joint Task Force Segédlet 20. rész

Silent Hope hadművelet (20-irq-5)



Ez a játék legkönnyebb pályája, mégpedig azért, mert a végső támadást könnyűszerrel kibarikádozhatjuk civil járművekkel. Pont annyi van belőlük a pályán, hogy egy kb. 150 méter sugarú körben tudjuk őket rakni a védendő épülethez képest. A pontos javasolt pozíciókról lásd később.

Megjegyzés: a pályán lévő civil járművek számából arra következtetek, hogy a kiblokkolásos módszer szándékosan része a játékmenetnek: ha csak dísznek lennének a kocsik, valószínűleg nem lenne elég belőlük.

FONTOS: Azt akarjuk elérni, hogy O'Connell (OC) mellett Medic (M) és Mesterlövész (S) kerüljön a csónakba, ami sajnos nem determinisztikus. A kantin képernyőn próbáljuk a következő sorrendben kiválasztani egységeinket:

1.) OC, 2.) M, 3.) S, 4.) Kommandós (C), 5.) Kommandós


Elvileg ezzel a csónakban OC, M és S kerül majd, míg a másik csoportba a két kommandós. Őket hagyjuk békén addig, amíg majd meg nem közelítjük a palota részt.

Óvatosan csónakázzunk el a nyugati folyókanyarban felfelé, amíg el nem érünk egy kiszállható területre a karély déli felénél. Vigyázzunk a folyón lévő PT hajókra és a part menti AA ütegekre. A PT hajókat még nem kell kilőni, elég az utolsó támadást megelőzően elintézni.

Megjegyzés: a csónakok útkeresése szintén szörnyű. Érdemes kézi irányítással vezetni őket.

Szálljunk ki a csónakból és irány a délnyugati völgy. Itt RPG-ket, AA rakétát fogunk találni néhány gerilla társaságában.

OC-vel vegyünk fel egy AA rakétát, mert délfelé folytatva egy Hind járőrözik. Elvileg egy lövésből le kell tudnia szedni.

A város fölé érve géppuskás furgon és gerillák várhatók a dombi úton. Kerüljünk nagy ívben a város délnyugati szegletében, majd óvatosan vágjunk át a folyón az üdülőterasz felé. Ne bocsátkozzunk harcba a tankokkal!

Ha közel érünk a célhelyhez, három dzsip és két T72 fogja megtámadni azt. Segítsünk a védőknek, (az ő veszteségeiket nem nekünk könyvelik el). Ügyeljünk arra, hogy keresztbe mennek a tankok, így jó eséllyel elhibázzák hőseink!

Miután végeztünk, vigyük oda a délkeleti csapatunkat is a következő lépéshez. A palota mögött van ellátmányos doboz RPG-kkel és AA rakétákkal.

Foglald el a gyártelepet

A gyártelepet gerillák és dzsipek védik némi láthatósági nehézségekkel. A S-sel aprítsuk le őket óvatosan, mert megindulnak támadás esetén.

Ha kitisztítottuk a gyártelepet, menjünk be az épületbe a következő lépés indításához.

FONTOS: Itt mentsünk, és még ne rohanjunk a végső épületbe.

Szedjük össze az összes civil járművet a pályáról. Figyeljünk a délnyugati városrészben még mindig ott lévő négy T72 tankra!

Próbáljuk meg az alábbi képernyőfotók alapján elhelyezni a reptér körül és a célraktártól délre eső síkságon a civil kocsikat.

A védendő raktártól délkeletreA védendő raktártól délkeletreA védendő raktártól délre a dombon

A védendő raktártól nyugatra a gyárépület mögöttA védendő raktártól nyugatra a gyárépület és az első raktárépület közöttAz első raktárépülettől északkeletre keresztbe

Az első raktárépülettől távolabb északkeletre a konténerek között


Vigyázzunk, a második raktár közelében lévő tucatnyi fickóra.

Rengeteg T72, zsilka és dzsip fog érkezni, de ők fennakadnak a barikádon. Amire figyelni kell, hogy a délkeleti régióban néha átcsusszannak páran, illetve az onnan érkező 5-6 Hind-re némi kihagyással. OC egy lövéssel le tudja szedni őket.

A többieket valószínűleg hőseinkkel közvetlenül nem fogjuk tudni kilőni. Érdemes önjáró tüzérséget rendelni és azzal megszórni. Elég sűrűn lesznek ahhoz, hogy valamit mindig eltaláljon. Ügyeljünk a barikád közelébe, nehogy szétlőjük azt is!

Arra is ügyeljünk, hogy néha Courland meghal csak úgy, ezzel elveszítve a küldetést!

Ha kb. 30 ellenséget kiiktattunk, sikeres küldetés!

TELJESÍTETTÜK A JÁTÉKOT. VÁRJUK A FOLYTATÁST!

Nincsenek megjegyzések: